Alfredo Rodriguez Trio

Alfredo Rodriguez Trio (Gabriela Gabrielaa Coral Way)
Priporočamo
 Kupi vstopnico

Izjemni kubanski pianist, ki polni prestižne dvorane in festivale!

Kubanski pianist Alfredo Rodriguez ima za seboj zgodbo, ki ustvarja legende: od dečka, ki je brez dostopa do klavirja vadil kar na tipkovnici, narisani na kuhinjsko mizo; preko mladeniča, ki je dokončal enega najbolj zahtevnih klasičnih konservatorijev v Havani; do najstnika, ki je bil kot eden izmed dvanajstih pianistov izbran za nastop na jazz festivalu v švicarskem Montreuxu, kjer je s svojo tehniko tako osupnil Quincyja Jonesa, da mu je ta predlagal sodelovanje in takojšnjo preselitev v ZDA. In nenazadnje: 20-letnik, ki je sledil nasvetu svojega mentorja in z enim kovčkom nezakonito migriral ter pristal v mehiškem priporu, kjer je paznika uspel prepričati v obetajočo se glasbeno prihodnost, ta pa ga je vtaknil v taksi in mu celo plačal vožnjo do Teksasa.

In kakšna kariera je sledila! Je nominiranec za nagrado Grammy, za seboj ima 5 izvrstnih samostojnih albumov in najnovejšega Coral Way, ki navdih išče v kulturnem talilnem loncu Miamija ter predstavlja mešanico salse, timbe in reggaetona. Quincy Jones, Chick Corea, Wayne Shorter, Richard Bona in Cimafunk so le nekatera imena, s katerimi sodeluje ta vsestranski glasbenik, ki vas bo prepričal, da sta tudi Beethoven in Michael Jackson bila rojena na Karibih. Alfredo Rodriguez velja za »glasbenega genija«, ki z osupljivo tehniko in bliskovito hitrostjo polni dvorane ter festivale po vsem svetu, in igra s tolikšno intenziteto, da se včasih ne zmore obdržati na klavirskem stolčku. Preprosto: izjemno!


Alfredo Rodriguez, klavir, vokal
Yarel Hernandez, električni bas
Michael Olivera, bobni


Vstopnice: 16 € sedišče (do 20. 6.) / 21 € sedišče (od 21. 6.)


 JazzLent paket
Pri nakupu treh ali več vstopnic za tri ali več različnih koncertov programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Alfredo Rodriguez Trio (Gabriela Gabrielaa Coral Way)Alfredo Rodriguez Trio (Gabriela Gabrielaa Coral Way)Alfredo Rodriguez Trio (Gabriela Gabrielaa Coral Way)Alfredo Rodriguez Trio (Gabriela Gabrielaa Coral Way)

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava