glasba | Koncert
  • 20.00 - 22.30
  • Vstopnine ni.

Oče Vasko in sin Ariel Vei sta že celo življenje povezana tudi skozi glasbo. Skupaj smo ju že videli na koncertnih odrih kot je Cankarjev dom, SNG Drama Ljubljana, dvorana Union Maribor, SNG Maribor..., predvsem ko se je Ariel Vei kot gostujoči glasbenik priključil očetovim nastopom. 

Tokrat pa se je izoblikoval pravi pravcati duo z izvirno avtorsko glasbo, ki jo je v času prve karantene spisal mladi skladatelj. Devetnajstletnik je zelo uspešno zaključil Konservatorij v Mariboru in Celovcu,  jeseni pa se odpravlja na študij v Gradec. Poleg zgodnjih uspehov na mednarodnih tekmovanjih z violončelom v klasični glasbi igra tudi kitaro in sklada glasbo. 

Njegov oče Vasko Atanasovski je mednarodno priznan glasbenik in skladatelj, ki je izdal okrog 15 albumov avtorske glasbe in nastopal z glasbeniki, kot so Living Colour (USA), Hindi Zahra (FRA), Marc Ribot (USA), Vlatko Stefanovski (MKD), Michel Godard (FRA), Simone Zanchini (ITA), Bojan Z (FRA) in številni drugi po vsem svetu.

Duo Atanasovski se na Festivalu Lent predstavlja v razširjeni obliki z imenitnimi glasbenimi gosti. Poleg Vaska in Ariela Veia, bodo Arielovo instrumentalno glasbo zaigrali izjemni, uveljavljeni glasbeniki Marko Črnčec, Jošt Drašler in Marjan Stanić. Skupaj bodo predstavili repertoar novega albuma, ki bo jeseni izšel pri založbi MoonJune Records New York.


Ariel Vei Atanasovski, kitara, violončelo 
Vasko Atanasovski, saksofon, flavta 

Gostje: 
Marko Črnčec, klavir 
Jošt Drašler, kontrabas 
Marjan Stanić, bobni, tolkala

 

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava