Festen: Replicant

Festen
Priporočamo
 Kupi vstopnico

Jazz kvartet, ki na videz standardno zasedbo preseže s surovo rock'n'roll energijo!

Festen so skrbno varovana skrivnost na pariški jazzovski sceni, ki je razvila povsem samosvoj glasbeni jezik, podobno kot skupina Gogo Penguin v Manchestru. Glasbeno se navdihujejo v svetu filma, zvočno pa predvsem pri rock skupinah iz devetdesetih let. Doslej so posneli štiri albume, ki koreninijo v filmskih mojstrovinah Thomasa Vinterberga in Stanleyja Kubricka, ter najnovejšega Replicant, v katerem predstavljajo svoj pogled na distopično klasiko filma Bladerunner.

V filmu Bladerunner je »replikant« humanoidno bitje, nastalo z bioinženiringom, ki ga ni moč ločiti od običajnega človeka, vendar ima nadčloveške sposobnosti in inteligenco. Tako lahko tudi skupino Festen vidite kot običajen jazzovski kvartet, ki na videz standardno zasedbo preseže s surovo rock'n'roll energijo. Uporabljajo mogočne sub-base, udarne ritme in melodije, ki gredo v uho, kot da bi bile popularni napevi. Slišali in videli boste glasbo iz filmov Eyes wide shut, 2001: A space odyssey, The Shining, Full metal jacket, Dr. Strangelove in seveda iz filma Bladerunner. Počutili se boste veličastno in mladostno, kot da bi znova bili na koncertu skupin Pearl jam, Foo fighters, Soundgarden ali Nirvana. Pesmi so kratke, ni odvečnega blebetanja, skupina deluje kot celota in poslušalca od prvega trenutka naprej v celoti odpelje na edinstveno potovanje. Ključna beseda: energija!


Amien Fleau, saksofoni, klaviature
Jean Kapsa, klavir, klaviature
Oliver Degabriele, električni bas
Maxime Fleau, bobni

Julien Bar, oblikovanje zvoka
Maxime Baron, oblikovanje luči


Vstopnice: 16 € sedišče (do 20. 6.) / 21 € sedišče (od 21. 6.)


 JazzLent paket
Pri nakupu treh ali več vstopnic za tri ali več različnih koncertov programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

FestenFesten: ReplicantFesten: Replicant

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava