glasba | Koncert
 Kupi vstopnico

Pod imenom Hostnik pa Krečič se razgaljata skladatelja, akademsko izobražena ljudska godca, ruralna razgrajača in tenkočutna slavčka, Tomaž Hostnik in Matija Krečič. 

Že ob njunem prvencu Mačahe, je tako poslušalstvo kot »kiselo vrhnje« svečenikov slovenske kritične misli močno zastriglo z ušesi. V tem ponorelem času se skorajda nikoli več ne zgodi, da bi glasba sama po sebi vzbudila kakršnekoli odzive ob svojem rojstvu in resonirala v medijih, kjer bi jo, kot nekdaj, bodisi raztrgali do zadnjega koščka ali pa kovali v zvezde. 

Hostnik pa Krečič sta s projektom Dvakrat Josip ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija vzorno dokazala, da je mogoče z umetnostjo močno razburiti tudi danes. V letošnjem letu se predstavljata s svojim drugim albumom Ljubožerci, ki je v glasbenem smislu še nekoliko večji odklon od zvočnih podob, ki bi si jih utegnili priklicati ob besedi šanson. 

Tomaževa izvirna, neizprosna in poetična besedila v suškem govoru, prežeta z dobršno mero črnega humorja in obskurne ljudske metaforike, ter povsem samosvoje uglasbitve v polnosti zažarijo ob brezhibno izdelanih aranžmajih ter instrumentalnih intervencijah enega najuspešnejših skladateljev in aranžerjev mlajše generacije pri nas, Matije Krečiča. 

Škofjeloški kavboj za klavirjem in prvi bariton trnovskega kora, ki v krvi skriva pohujšljive melodije belokranjskih ciganov, vam bosta s svojima krhkima, neponarejenima glasovoma in močno odrsko prezenco pričarala večer, za katerega boste v galeriji spominov zagotovo prisiljeni izbrati posebno mesto.


Tomaž Hostnik, klaviature, vokal
Matija Krečič, violina, vokal


Vstopnina: 7 EUR

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava