Jazz Podij: Trionica & Slovenian fiddle gang (FRA, SLO)

Priporočamo

Trionica je zasedba, ki je nastala spontano v sklopu glasbenih delavnic Godalkanja, in prinaša zvoke severovzhodnega Balkana – melosov iz dežele grofa Drakule, Transilvanije in njene okolice, med drugim Moldavije, Romunije in Banata.

Vodi jo Jean-Christophe Gairard, ki je svojo glasbeno pot začel v francoskem Aix-en-Provence s študijem klasične glasbe in violine, nato se je lotil še jazza. Velik del svojega življenja je preživel v romski vasi v Transilvaniji, kjer se je učil tradicionalne in ciganske glasbe. Je violinist, kitarist, bračist in skladatelj ter iskan mentor transilvanske in romunske glasbe, ki vodi delavnice po vsej Evropi.

Z njim bosta na odru na vseh treh koncertih stala dva od (trenutno) najprodornejših mladih glasbenikov jazza in klasične glasbe, Nejc Škofic (klaviature) in Jošt Lampret (kontrabas), ki sta se ob srečanju in igranju z njim zaljubila v tradicionalne zvoke severovzhodnega Balkana, ki jih v programu Trionica križata s svojim glasbenim bogastvom. Popoln glasbeni presežek!


Trionica & The Slovenian fiddle gang (FRA, SLO)

Jean-Christophe Gairard, violina
Nejc Škofic, klaviature
Jošt Lampret, kontrabas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava