Priporočamo
  • 20.00 - 23.00
  • Glavni trg
    /
  • Vstopnine ni.

KiNG FOO (ob 20.00)

Aleksandra Josić, vokal
Marko Smiljanić, kitara
Matej Sušnik, bas kitara
Rok Golob, bobni

Alternativna rock skupina KiNG FOO, znana po surovih, divjih, intenzivnih in čustvenih nastopih, osrednje navdihe za svoje skladbe že od leta 2013 črpa iz introspekcije, duhovnosti in zavesti. V Areni Stožice so nastopili kot predskupina slovitemu italijanskemu glasbeniku Zuccheru, oder pa so si delili z uglednimi glasbeniki, kot so Gibonni, Toni Cetinski, Kerber, Magnifico, Jonah Nilsson (Dirty Loops), Massimo Savić, Siddharta, Dan D in z drugimi. Vse od osrednjih slovenskih festivalov in do Belt & Road festivala v Shenzhenu na Kitajskem v sklopu projekta Roka Goloba Simfonična Ekstaza skupina KiNG FOO pušča neomajne sledi divje energije.

KiNG FOO je na lanskem 29. evropskem srečanju H.O.G. Rally v Portorožu nastopila kot glavna skupina in predstavila predvsem avtorsko glasbo s prvega (GalaXie, 2017) in z drugega albuma (2023).


Davorin Bogovič: Črno-beli svet (CRO) (ob 21.30)

Davorin Bogović, vokal
Antonija Vrgoc Hrepič, vokal
Ernest Vinkovič, kitara
Leo Andelkovič, kitara
Boris Hrepič, bas kitara
Tomislav Hajak, bobni

»Moje ime je Davorin Bogović in vse okrog mene je črno-beli svet. Kaj bi še?« To je rekel, živel in pognal. Davorin Bogović ima enega najboljših vnosov na Wikipediji v angleščini v širši regiji. Kakšni so potem šele njegovi nastopi? Gre za človeka, ki je sprožil ime res top TV-serije, in upornika, ki je neuradno največkrat padel na pregledu za služenje vojaškega roka.

Po odhodu iz zasedbe Prljavo kazalište je Bogović razmišljal o tem, da bi opustil glasbo, a je zelo kmalu začel delati kot glasbeni urednik na Radiu 101. Krajši čas je sodeloval z rock zasedbo Pips, Chips & Videoclips pri njihovi skladbi Rock and roll star albuma Dernjava. Skupaj z bratrancem Damirjem Šabanom je ustvaril gledališko predstavo Salon Gustl, ki je bila premierno uprizorjena leta 1997. Bogović je avtor glasbe, v predstavi pa igra glasbenika, ki igra harmoniko, kitaro, blok flavto in mali boben. Imeli so številne nastope po evropskih mestih in zmagali na dveh festivalih.

Leta 2007 je posnel singl Volim nogomet, ki je bil predvajan kot naslovna pesem istoimenske oddaje na drugem programu HRT. Med koronakrizo je Damir zavihal rokave in sestavil novo ekipo ter konec leta 2021 začeli koncertrirati po domovini. Nastopil je tudi na BOOM festu 2022 v Mariboru in z neizmerno energičnostjo navdušil tako s starimi kot z novejšimi hiti. 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava