Kvartet Vif

Spored

Faustin Jeanjean: Ski-Symphonie / Smučarska simfonija

Astor Piazzolla: Oblivion (prir. Kvartet Vif)

Anže Rozman: Aqua

Marc Berthomieu:  Chats / Mačke

I. Persan bleu / Modra perzijka
II. Lynx / Ris
III. Puma

Felix Mendelssohn Bartholdy: Scherzo iz Godalnega kvarteta št. 4 v e-molu op. 44 (krstna izvedba priredbe za kvartet flavt, prir. Bin Christopher Liang)

Eugène Bozza: Jour d’été à la montagne / Poletni dan v gorah

I. Pastorale
IV. Ronde

Edward Elgar:  Nimrod, zadnji stavek iz Šest stavkov iz variacij Enigma op. 36  (prir. M. Orriss)

Mike Mower: Fictions(Izmišljene zgodbe) za 4 flavte

I. Home Side (Domača stran)
IV. Flat Out (Naravnost)


Kvartet Vif je komorna zasedba štirih flavtistk, ki prihajajo iz različnih koncev Slovenije, vse pa študirajo flavto na Dunaju. Povezuje jih ljubezen do glasbe, tako so zaradi želje po skupnem muziciranju ustanovile kvartet. So živahne in energične glasbenice, željne znanja ter novih izzivov. Ime »Vif«, kar v prevodu iz francoščine pomeni »živahen«, jih tako odlično predstavlja. Barvitost in razgibanost zasedbe se odraža tudi v njihovem raznolikem repertoarju.

Zala Gvardjančič prihaja iz Vrhnike. Po končani nižji Glasbeni šoli na Vrhniki, je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Lizi Hawlini. Trenutno je študentka 5. letnika flavte koncertne smeri in 3. letnika flavte instrumentalne pedagogike na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju pri univ. prof. Walterju Auerju.  

Manja Pančur je doma v Lučah v Zgornjesavinjski dolini. Glasbeno šolo je obiskovala v Nazarjah in nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Mileni Lipovšek. Trenutno je študentka 4. letnika flavte, koncertna smer, na Univerzi  za glasbo in upodabljajoče umetnosti Dunaj pri profesorici Wally Hase.

Katarina Zvonar prihaja iz Šentvida pri Stični, kjer je v razredu Nikoline Kovač Juvan začela svojo glasbeno pot s prečno flavto. Kasneje se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer je bila dijakinja prof. Lize Hawline, trenutno pa študira koncertno smer in instrumentalno pedagogiko na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, v razredu univ. prof. Walterja Auerja.

S svojim igranjem so se glasbenice večkrat predstavile na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti Dunaj. Maja 2021 so nastopale v Muzeju moderne umetnosti na Dunaju. Tekmovale so na 50. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije 2021 in v kategoriji komorne skupine s pihali III. prejele srebrno plaketo ter posebno priznanje za interpretacijo skladbe Mike Mower: Fictions. Junija 2021 so ob 30. obletnici samostojne Slovenije sodelovale na koncertu v Slovenskem kulturnem centru Korotan na Dunaju. Julija 2021 so v okviru Festivala Ljubljana igrale na ladjici v Ljubljani. Kljub temu, da jih je glasbena pot vodila v tujino, se v Slovenijo vedno rade vračajo.


Katarina Zvonar, flavta
Brina Unuk, flavta 
Manja Pančur, flavta, alt flavta
Zala Gvardjančič, flavta, bas flavta

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava