Poletni Art kamp

Lent po Lentu | | Delavnice, koncerti...
  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park,
  • Vstopnine ni.

Poletni vikendi v Mestnem parku: sobote in nedelje, med 9. 7. in 4. 9. 2022, od 9.00 do 20.00.

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.

V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost,  ki deluje pod okriljem  MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.

Veter v jadra, mladež!


UMIVANJE MALE MODRE SINICE pravljica

10.30
Krilata pravljica o krilatih resnicah.
Pravljičarka nam razkrije, kako se nekatere male pernate junakinje iz slikanice »Modre ptičje misli« spopadajo z umivanjem ali domačimi nalogami, druge pa sanjarijo o igračah, maminem poljubčku ali počitnicah. Naj nad nami zaprhutajo modrosti ptic, ki niso modre samo zaradi modre barve kril.
Bajalka, pripoveduje Alenka Spacal

POLETNI PLES – SVOBODA plesna delavnica

17.00
Pisani svet barvje plesna radoživost čarobnih mozaikov.
Moje telo je čopič in lahko nariše najlepšo rožo na svetu. Lahko pa ustvarimo najbolj premični kip in se zabavamo v radostnem svetu plesa.
◊ Zavod MOJA KREACIJA, Maribor, Mojca Kasjak

DUŠA – koncert

19.00
Tri dušne, ki pojo pesmi srca.
DUšA je nematerialna, vendar bistvena. Neotipljiva, vendar vseobsegajoča. Globoko filozofska, pa vendar pristna in brezbalastna. Alma – soul – DUšA. Nekje v praznini in hektiki današnjega časa tiho bdi v vseh nas. Če pa se ustaviš, vdihneš, izdihneš in ji pogumno pogledaš v oči, ti zagotovo pove, ali pa morda zapoje kaj lepega, umirjenega, polnega. Kot trojica pevk Maša But, Patricija Škof in Zvezdana Novaković, ki se s svojimi avtorskimi skladbami poskušajo dotakniti prav tistega najbolj iskrenega in prav posebnega dela srca, kjer biva DUšA.
 Patricija Škof vokal, Zvezdana Novaković – vokal, Maša But – vokal

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE

10.00–13.00 in 16.00–20.00

Makrame punčke iz vrvic

Posebna tehnika vozlanja je lahko zelo priročna, ko želimo reciklirati manjše koščke vrvice, ki nam ostanejo doma. Poskušaj izdelati makrame punčko ali fantka in jo podari prijatelju ali prijateljici.
◊ Zavod MARS Maribor

Slamnati venčki

Venčki so dobrodošel okras našega doma. Vsak letni čas lahko na naši mizi ponudi drugačen okras. Tokrat poskusi s slamo.
◊ Zavod MARS Maribor

Lego robotika

Kako delujejo roboti? Kako vedo, kako daleč se lahko premikajo in kdaj se morajo ustaviti ali obrniti? Jim to določimo mi (programerji_) ali se odločijo kar sami?
Če bi radi izvedeli, kako delujejo roboti, se nam pridružite na delavnici programiranja LEGO robotov. Na delavnici si pogledamo, kaj vse potrebuje in lahko ima LEGO robot, da se odloča sam. Sestavimo in sprogramiramo lahko robota, ki opravljal naloge, ki jih določimo.
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI

9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
16.00–18.00, Aikido kot samoobramba, Aikido Goshinjursu društvo 1994 Maribor


ČITALNICA V PARKU

četrtki in petki, med 7. 7. in 2. 9. 2022,  od 16.00 do 19.00
Poletje v Mestnem parku ponuja pisana doživetja. Na voljo bralni kotiček, ob njem pa za radovedne še raziskovanje iger babic in dedkov ter ustvarjanje v številnih delavnicah, v katerih otroci krepijo ročne spretnosti, ustvarjalnost in kreativno mišljenje.
Zavod MARS Maribor


Kolofon

◊ Sponzor Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.
◊ Producentka: Urška Košica
◊ Koordinatorka: Lana Erlač
◊ Oblikovalec zvoka: Primož Jurendić
◊ Koordinacija: Teja Musič, Zavod Mars Maribor
◊ Delavnice: Zavod MARS Maribor, MKC – platforma konS, Športni Junak, Bukvarna Ciproš
◊ Tehnika: Darko Sel, Tit Kovači

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava