| Razstava, koncert
  • 10.00 - 23.59
  • Sodni stolp
    /
  • Vstopnine ni.

Razstava

Pokrajinski arhiv Maribor, avtorica: Sabina Lešnik
Lokacija: Sodni stolp

Vse poti vodijo na Lent: utrinki preteklosti

Preteklost najstarejšega dela mesta Maribor, Lenta, je zelo razgibana in raznolika. Vse poti iz središča mesta namreč vodijo k prostoru ob Dravi, ki predstavlja pomembno mestno veduto. Kakšne so bile nekoč poti na Lent? Kako so izgledali Splavarski, Žički, Minoritski in Mesarski prehod ter Pristaniška, Vojašniška in Dravska ulica v preteklosti? Katera imena so imele ulice in kako so se ta skozi zgodovino spreminjala? Razstava Pokrajinskega arhiva Maribor odgovarja na vsa ta vprašanja in prikazuje fotografske utrinke uličic in trgov, Pristana in samega Sodnega stolpa, v katerega je tudi umeščena. Fotografije na razstavi so del Zbirke fotografij in razglednic ter gradbene fototeke fonda Zavod za urbanizem Maribor, ki jih hrani Pokrajinski arhiv Maribor.

Razstava bo odprta med 9. junijem in 8. julijem 2022,
od ponedeljka do petka od 17. do 19. ure, v soboto od 10. do 12. ure, 
nedelja in prazniki zaprto. Vstopnine ni.

Organizator: Pokrajinski arhiv Maribor


Razstava

Fotoklub Maribor, Fotogalerija STOLP
Lokacija: Židovska ulica 6, Maribor

Jože Suhadolnik: Cirkus

Cirkus je zaznamoval specifično dobo človeštva, ko se je morala umaknila zavoljo fascinacije in želje po bližnjem srečanju z bizarnim. Le redki ne živijo s spominom na obisk cirkusa. Spomin je verjetno barven, poln vonja po sladkorju in prevzetosti nad svetom, ki se je vpil v vse čute, takoj …

Od torka do petka: 15.00-18.00, sobota: 10.00 do 12.00, ponedeljek in nedelja zaprto.
Vstopnine ni!


Predstavitev

19.00
Lokacija: Vodni stolp

Predstavitev turistične in gastronomske ponudbe mesta Kraljevo iz Srbije

Kraljevo je s štajersko prestolnico Mariborom pobrateno že več kot pol stoletja.

Turistična organizacija Kraljeva bo na Festivalu Lent, pri Vodnem stolpu, predstavila turistično in gastronomsko ponudbo tega mesta. 
Kraljevo je prepoznavno po kulturno-zgodovinskih spomenikih, srednjeveških samostanov Studenica (12. stoletje) in Žiča (13. stoletje), trdnjava Maglič (13. stoletje), veličastni naravi s številnimi pohodniškimi potmi, goro Stolovi s čredo poldivjih konj, velikem številu kopališč in bazenov, pa tudi po manifestaciji »Veseli spust«, najbolj veseli rečnih regat v Srbiji.
Obiskovalci promocije bodo imeli priložnost poskusiti znameniti kraljevski kajmak, pršut in pristno kutinovo žganje - »dunjo«.

Vljudno vabljeni!

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava