Spremljevalne prireditve

Spremljevalne prireditve | | Razstava, koncert

Razstava

Pokrajinski arhiv Maribor, avtorica: Sabina Lešnik
Lokacija: Sodni stolp

Vse poti vodijo na Lent: utrinki preteklosti

Preteklost najstarejšega dela mesta Maribor, Lenta, je zelo razgibana in raznolika. Vse poti iz središča mesta namreč vodijo k prostoru ob Dravi, ki predstavlja pomembno mestno veduto. Kakšne so bile nekoč poti na Lent? Kako so izgledali Splavarski, Žički, Minoritski in Mesarski prehod ter Pristaniška, Vojašniška in Dravska ulica v preteklosti? Katera imena so imele ulice in kako so se ta skozi zgodovino spreminjala? Razstava Pokrajinskega arhiva Maribor odgovarja na vsa ta vprašanja in prikazuje fotografske utrinke uličic in trgov, Pristana in samega Sodnega stolpa, v katerega je tudi umeščena. Fotografije na razstavi so del Zbirke fotografij in razglednic ter gradbene fototeke fonda Zavod za urbanizem Maribor, ki jih hrani Pokrajinski arhiv Maribor.

Razstava bo odprta med 9. junijem in 8. julijem 2022,
od ponedeljka do petka od 17. do 19. ure, v soboto od 10. do 12. ure, 
nedelja in prazniki zaprto. Vstopnine ni.

Organizator: Pokrajinski arhiv Maribor


Razstava

Fotoklub Maribor, Fotogalerija STOLP
Lokacija: Židovska ulica 6, Maribor

Jože Suhadolnik: Cirkus

Cirkus je zaznamoval specifično dobo človeštva, ko se je morala umaknila zavoljo fascinacije in želje po bližnjem srečanju z bizarnim. Le redki ne živijo s spominom na obisk cirkusa. Spomin je verjetno barven, poln vonja po sladkorju in prevzetosti nad svetom, ki se je vpil v vse čute, takoj …

Od torka do petka: 15.00-18.00, sobota: 10.00 do 12.00, ponedeljek in nedelja zaprto.
Vstopnine ni!


Koncert

KMŠ oder, 23.30‒2.00
Lokacija: Poštna ulica

BOOOM!

Luka Cvetičanin, vokal
Matevž Derenda, vokal
Patrik Mrak, vokal in kitara

Letos se bodo na KMŠ odru kot častni gostje ponovno znašli lanski zmagovalci - skupina Boom!

Zasedbo sestavljajo Matevž Derenda, Luka Cvetičanin ter Patrik Mrak. Vsi trije člani skupine so pevci, Patrika pa boste na odru videli tudi s kitaro. Primarno se usmerjajo k pisanju avtorske glasbe, vendar za javne nastope prirejajo tudi tuje pesmi različnih svetovno popularnih žanrov, s katerimi poživijo publiko in pričarajo nepozabne večere.

Emkej

Zaključni večer KMŠ odra nam bo popestril eden najbolj prepoznavnih slovenskih hiphoperjev – Emkej!

Marko Kocjan oz. Emkej že od leta 2005 iz nas s svojim drznim humorjem in besedili, s katerimi se lahko poistovetimo, privablja hudomušne nasmehe. S svojo navdihujočo energijo razgreje vsako publiko, zato ni presenetljivo, da je bil razglašen tudi za štajersko osebnost leta.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava