Viktorija Razdevšek, oboa ● Arijan Mačak, saksofon

Spored

Viktorija Razdevšek, oboa; Kristina Golob, klavir

Francis Poulenc:  Sonata za oboo in klavir

  1. Élégie (Paisiblement)
  2. Scherzo (Très animé)
  3. Déploration (Très calme)

Johann Wenzel Kalliwoda: Morceau de Salon / Salonska skladba

Arijan Mačak, saksofon; Sae Lee, klavir

Edison Denisov: Sonata za alt saksofon in klavir

  1. Allegro
  2. Lento
  3. Allegro moderato

Clara Schumann: Tri romance op. 22

  1. Andante molto
  2. Allegretto
  3. Leidenschaftlich schnell / Strastno hitro

Urška Pompe: Žilj


Viktorija Razdevšek, oboa

Viktorija Razdevšek je oboo začela igrati z osmimi leti pri prof. Tanji Petrej v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Po končani nižji stopnji je svojo glasbeno pot tri leta nadaljevala na Umetniški gimnaziji Velenje, v zadnjem letniku pa se je prepisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana v razred prof. Mateja Šarca in tam opravljala maturo.

Izpopolnjevala se je že na več mojstrskih tečajih priznanih profesorjev, kot so Paolo Pollastri, Claudia Casonato, Enrico Cossio, Evaristo Casonato, Thomas Indermühle, Spyros Kontos, Sanja Romič, Marta Rožanska.

Redno se udeležuje tekmovanj, tako v Sloveniji kot v tujini (Woodwind and brass competition Varaždin, Hrvaška; Davorin Jenko v Beogradu, Srbija; Ohrid Pearls, Makedonija, London grand prize Virtuoso, Velika Britanija), na katerih prejema visoke odlike. Letos je na državnem tekmovanju Temsig dosegla zlato priznanje, 1. nagrado ter 98 točk.  

Kot solistka se je z orkestrom prvič predstavila s Pihalnim orkestrom Premogovnika Velenje leta 2015. Leta 2019 je igrala s Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, leta 2020 pa s Pihalnim orkestrom Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. V istem letu je bila izbrana tudi kot solistka s Simfoničnim orkestrom Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana.

Kot substitutka redno sodeluje z orkestri tako v Sloveniji (Simfonični orkester SNG Maribor, Simfonični orkester Cantabile, Simfonični orkester Akademije za glasbo Ljubljana, Pihalni orkester Zarja Šoštanj, Simfonični orkester glasbene šole Celje, Simfonični orkester slovenskega komornega glasbenega gledališča ipd.), kot tudi v tujini (SFK Symphony orchestra, Ambassade Orchester Wien, Ensemble Ulteria, Synchron Stage Vienna, Webern Kammerphillharmonie, Ton.pendium Ensemble Wien…).

Leta 2017 je bila članica mednarodnega orkestra European spirit of youth orchestra (dir. Igor Coretti Kuret), v letu 2021 pa je igrala v Mladinskem orkestru Styriarte na avstrijskem festivalu Styriarte (dir. Andres Orozco Estrada).

Trenutno živi in študira na Dunaju, kjer zaključuje drugi letnik študija na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v razredu prof. Haralda Hörtha.

Arijan Mačak, saksofon

Arijan Mačak je mlad saksofonist, ki je svoje glasbeno izobraževanje začel na Glasbeni šoli Matije Petra Katančića in ga nadaljeval na Srednji glasbeni šoli Frana Kuhača pod mentorstvom profesorja Mirka Hrženjaka. Trenutno je študent 1. letnika magisterija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Miha Rogine.

V času šolanja je sodeloval na mnogih glasbenih revijah, kot so Revija saksofonov v Valpovu in glasbenih tekmovanjih Woodwind and Brass v Varaždinu, Davorin Jenko v Beogradu, Temsig in Papandopulo, kjer je posegal po visokih rezultatih. V 2022. letu je tekmovanju Temsig osvojil 1. nagrado in zlato plaketo v najvišji kategoriji. Kot solist se je predstavil na koncertih s Komornim godalnim orkestrom in Tamburaškim orkestrom Glasbene šole Franje Kuhača.

Kot član različnih komornih zasedb je nastopal po Sloveniji in tujini ter se predstavil v ciklih Mladi virtuozi, Solo e da camera in Pomladni paviljon, leta 2018 pa je z Orkestrom saksofonov nastopil na Svetovnem kongresu saksofona v Zagrebu. Jeseni 2021 je sodeloval v mednarodnem projektu The Trittico Project in v projektu Slowindova pomlad z slovenskim ansamblom Slowind.

Redno se udeležuje tudi mojstrskih tečajev in seminarjev pri svetovno uglednih profesorjih, kot so Vincent David, Claude Delangle, Lars Mlekusch, Jean-Denis Michat, Gordan Tudor idr.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava