Neverjetna odrska energija, vokalno razkošje in večer poln glasbe, je tisto, po čemer si bomo zapolnili koncert Perpetum Jazzile, ki se 23. junija vračajo na Glavni oder Festivala Lent.

Perpetuum Jazzile

Poznani so kot ena najbolj spektakularnih in največjih vokalnih skupin na svetu. S strani kritikov priznani vokalni orkester iz Slovenije je priljubljen po zaslugi svojih močnih ritmov, bogatih harmonij, pozitivne energije, neprimerljive kreativnosti in posebne mešanice najrazličnejših žanrov glasbe – ljudske, popularne, jazzovske, gospela, bluesa, bossa nove, diska, funka in drugih. 

Bogat koncertni repertoar skupine vključuje edinstvene vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih biserov, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi na svojstven način izvedene in prearanžirane ljudske pesmi. Vokalni orkester nastopa v različnih svetovnih jezikih – od angleščine, portugalščine, španščine, italijanščine, nemščine, hrvaščine, makedonščine in seveda slovenščine do drugih jezikov.


Glavni oder, Trg Leona Štuklja 
Nedelja, 23. junij 2024, ob 21. 30
Perpetuum Jazzile